Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Arentsen & Groeneveld


Huisartsenpraktijk Arentsen & Groeneveld

Vissersburen 17C
8531 EB LEMMER
Telefoon: 0514-561570
Fax: 0514-533128
Receptenlijn: 0514-533436

Spoed 0514-533130

www.arentsengroeneveld.nl

E-mail: arentsengroeneveld@live.nl


Openingstijden

De praktijk is geopend op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur behalve op woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur. Dan is er geen spreekuur en wordt de praktijk voor spoedgevallen waargenomen door dr. van Graafeiland.

 

glazendeur

Spoedgevallen

Spoedlijn praktijk: 0514-533130

Bij levensbedreigende situatie: bel ook 112!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Spoed buiten kantooruren: 0900-1127112 van de Dokterswacht Friesland

Dokterswacht

Adres Dokterswacht Heerenveen: Thialfweg 44, 8441PW Heerenveen (Spoedingang van Tjongerschans Ziekenhuis)

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Afspraken kunt behalve telefonisch nu ook zelf via internet maken. Hoe u online een afspraak kunt maken leest u in onze  Handleiding 'Online afspraken maken'.

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag behalve woensdagmiddag.

Spreekuurtijden

 8.00 - 10.00  14.00 -16.00

Maandag

 Arentsen  Arentsen/ Groeneveld

Dinsdag

 Groeneveld  Groeneveld

Woensdag

 Arentsen

vanaf 7.00 uur

 

Donderdag

 Sloothaak

 Sloothaak

Vrijdag

 Arentsen  Arentsen

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur via het praktijknummer 0514-561570. Voor eenvoudige vragen of het opvragen van uitslagen kunt u iedere dag bellen bij voorkeur tussen 11.00 en 12.00 uur. Indien nodig kan de huisarts u tussen 13.00 en 14.00 uur nog zelf terugbellen.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Telefonische afspraak

Meer klachten of vragen
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij de dokter aan het begin van uw bezoek. Het consult duurt 15 minuten en samen met de arts kunt u dan bepalen of het lukt om meerdere klachten tegelijk te behandelen of dat het raadzamer is om voor uw overige klachten een nieuwe afspraak te maken. Om een klacht medisch goed te onderzoeken heeft de arts tijd nodig en voor u kan het moeilijk zijn om alle uitleg over de verschillende klachten op dezelfde dag goed te onthouden.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraak vergeten of verhinderd
Indien u verhinderd bent dient u dit tijdig aan ons door te geven en de afspraak te verzetten. Dit kan telefonisch, persoonlijk op de praktijk bij de assistente of via het contactformulier van deze website. Indien u geen bericht aan ons doorgeeft loopt u het risico dat u een rekening krijgt toegestuurd die u zelf moet betalen. Zie onder 'wegblijftarief'.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur
Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur tussen 11.00 en 12.00 uur via onze praktijklijn 0514-561570. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

Hoe werkt het?
De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt daarnaast voorgelegd aan de huisarts. Deze belt u indien nodig of als u dat wenst tussen 13.00 en 14.00 uur terug.

Andere spreekuren

Praktijkverpleegkundige Somatiek

Praktijkverpleegkundige Selma Doorn houdt spreekuur op maandag en donderdag voor patienten met chronisch ziekten als diabetes, chronische longziekten (astma/COPD) en hart-en vaatziekten (CVRM).

Praktijkverpleegkundige GGZ

Praktijkverpleegkundige GGZ Siska Schraa houdt op dinsdag en vrijdag spreekuur voor mensen met psychische klachten.

Nurse practitioner

Nurse practitioner Gea Hogeterp heeft spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag. Zij ondersteunt het huisartsenspreekuur en doet een speciaal ouderenspreekuur in verzorgingshuis 'Suderigge' op dinsdagmiddag. 

Chirurgisch spreekuur

Huisarts Hans Arentsen heeft naast het gewone spreekuur ook een spreekuur voor chirurgische verrichtingen (o.a. bovenooglidcorrecties, sterilisatie bij mannen, moedervlekken verwijderen, gewrichtsinjecties, vetbulten verwijderen, teennagelextracties, kleine oogoperaties). Soms wordt hij hierbij geholpen door een chirurg uit Heerenveen of Sneek.

Dietiste

Dietiste Janneke Jansma heeft spreekuur op vrijdagmiddag.

Verloskundige

Op woensdag en donderdag houden verloskundigen spreekuur van Verloskundigepraktijk NOP Lemsterland.

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Bel tussen 8.00 en 10.00 uur met 0514-561570. Huisbezoeken vinden plaats tussen 11.00 en 12.00 uur. 

De assistente beoordeelt samen met de huisarts of een huisbezoek afgelegd wordt.

In het algemeen zijn op de huisartspraktijk de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter dan thuis. Om die reden kan de huisarts er voor kiezen om u op de praktijk te willen zien.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Uitslagen

Bel voor uitslagen tussen 11.00 en 12.00 uur.

Onze assistente zal u de uitslag geven. Als u dat wenst kan de huisarts u later tussen 13.00 en 14.00 hierover terugbellen.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u bestellen via de receptenlijn 0514-533436. U dient dan eerst duidelijk uw naam, adres en geboortedatum in te spreken en daarna de medicijnen die u nodig heeft. Als u de bestelling 's morgens voor 12.00 uur inspreekt kunt u de medicijnen de volgende dag na 16.00 uur bij de apotheek ophalen.

Wilt u dat uw chronische medicatie automatisch herhaald wordt kijk dan op https://www.mediq-apotheek.nl/modules/Dienst_Herhaalgemak/herhaalgemak.aspx

Avond-, nacht- en weekenddienst

Dokterswacht Friesland:  0900-1127112
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door Dokterswacht Friesland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit Friesland samen.

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend.

Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost:

Dokterswacht Friesland
Thialfweg 44 (bij ingang SEH Tjongerschans ziekenhuis)
8441PW Heerenveen
Tel: 0900-1127112
www.dokterswacht.nl

Rekening
Voor consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, ontvangt u een rekening van Dokterswacht Friesland.

Waarneming

Onze praktijk maakt deel uit van de huisartsengroep Lemsterland. Tijdens onze afwezigheid i.v.m. vakantie of nascholing wordt er door onze collega's in de regio waargenomen. Wij maken dit bekend via een bord op onze voordeur en via een ingesproken tekst op ons antwoordapparaat.

Daarnaast zullen wij onze afwezigheid tijdig kenbaar maken op de website en op de sociale pagina van de Zuid Friesland en Noordoostpolder.

Assistente

Balie.jpg

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk en CVRM-spreekuur
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • tapen van de enkels
 • verstrekken van informatiefolders

Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00 en 10.00 uur. De assistente houdt spreekuur van 13.00 tot 14.00 uur.